De schat in de klas!

Gedeeld Verhaal

Een grappig verhaal uit het leven gegrepen, ons toegezonden om te delen:

Ik ben al jaren actief als kleuterleidster in het gemeentelijk onderwijs. Mijn man werkt ook voor de gemeente als ICT’er, dus het gebeurt wel eens dat we mekaar tegenkomen in de school waar ik les geef.

Op een dag was mijn man bij me in de klas aan het werk om een probleem met de pc op te lossen. We zijn intussen al dertien jaar een koppel en spreken mekaar thuis uiteraard steeds zonder nadenken met schattebol of schat aan.

Om de kleuters echter niet in de war te brengen – een meneer die schat zegt tegen onze juf, hoe durft hij – spreken we mekaar in hun bijzijn aan met de voornaam of een occasionele “Meester” en “Juf”. Niet altijd makkelijk na meer dan een decennium koosnaampjes te gebruiken, dus soms vergeten we het meesteren en juffen wel even onbewust, ookal omdat we mekaar zelden zien op het werk en dus weinig hierop kunnen ‘oefenen’.

Zo ook die dag. Mijn man was al een tijdje aan het werk aan de pc wanneer ik – druk aan het knutselen met de kleuters – even opkijk en vraag “lukt het schat?” “Ja hoor, komt helemaal goed, is zo gefikst,” knipoogt hij terug.

Op dat moment kijkt het kleutertje naast me met grote ogen verbaasd naar mij en zegt dan met het meest schattige stemmetje ooit “juf, mijn papa heet ook schat!!!”

Hoeft het nog gezegd dat we allebei spontaan in de lach schoten? Het schattige kleutertje zelf had overigens geen idee waarom en keek verbaasd naar die twee gekke, hardop lachende mensen in haar klasje.

—-
Alle verhalen op deze blog worden gepubliceerd met uitdrukkelijke toestemming van de vertellers. Het publiceren van de ingestuurde verhalen gebeurt steeds anoniem, tenzij de verteller uitdrukkelijk vraagt om de naam erbij te vermelden. Deze verhalen werden ons toegestuurd en vertegenwoordigen de persoonlijke mening en herinneringen van de vertellers. Jolisto Studios is op geen enkele manier verantwoordelijk noch aansprakelijk voor de door deze vertellers gedane beweringen, meningen en uitspraken.